42220 Novi Marof

Zagorska 27

drustvo@kud-novimarof.hr

Web: www.kud-novimarof.hr

Osnovano 25.11.1980., članica ZKUU VŽ od 29.04.2003.

Dragutin Košćak dipl. oec. – predsjednik, 042 611 617, 091 611 15 06


Voditelji folklora: Ninoslav Valjak, Matija Čabrajec-veterani, Helena Šantek-Biškup-pomladak

Voditelj tamburaša: Radojko Kadović

Voditelj muške vokalne skupine: Robert Štorga

Voditeljica ženske vokalne skupine: Viktorija Ocvirek

Kulturno-umjetničko društvo "Marof" iz Novog Marofa osnovano je 1980. godine. U društvu djeluje folklorna sekcija s pomlatkom i veteranskom sekcijom, tamburaška sekcija s vokalnim solistom, te muška i ženska vokalna skupina. U rad društva je uključeno oko 120 aktivnih članova, a u svom plesnom i pijevnom repertoaru društvo ima plesove i pjesme iz cijele Hrvatske.

U protekle 32 godine postojanja članovi društva imali su više od 800 nastupa kako u Hrvatskoj, tako i na brojnim gostovanjima u inozemstvu. Društvo je bilo sudionik skoro svih županijskih smotri folklora. Osim sudjelovanja na gotovo svim hrvatskim folklornim festivalima, poput "Vinkovačkih jeseni", "Đakovačkih vezova", te plesnim smotrama u Zagrebu, Varaždinu itd., društvo bilježi i mnogobrojne cjelovečernje koncerte u mnogim hrvatskim gradovima-Varaždin, Zagreb, Čakovec, Sv.Ivan Zelina, Vrbovec, Đurđevac, Križevci, Plitvička jezera, Rijeka, Kutjevo, Novska itd.

Društvo je bilo sudionik na mnogim uglednim festivalima u inozemstvu pa tako valja izdvojiti višestruka gostovanja na Europskom folklornom festivalu u Grazu i drugim gradovima u Austriji, Međunarodnom folklornom festivalu u Haguenau u Francuskoj (3 puta) te brojnim festivalima ili nastupima u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Slovačkoj, Njemačkoj, Makedoniji, Mađarskoj, Švedskoj, Španjolskoj, Italiji (Sardinija), Poljskoj i drugdje.