42244 Ivanec

Đure Arnolda 11

Osnovano 1977., članica ZKUU VŽ od 29.04.2003.

Vinko Kihas – predsjednik, 098 197 4961


Kulturno umjetničko društvo “Rudolf Rajter” osnovano je u Ivancu 1977.godine. Njegov pjevački zbor čini oko četrdeset i pet pjevača amatera koji svojom aktivnošću žele doprinijeti kulturnom razvoju svojeg Grada i svoje županije. Izvodi sve vrste glazbe, a posebno njeguje naš zagorski izričaj. Sudionik je mnogobrojnih natjecanja i nastupa u zemlji i inozemstvu, a godišnji broj koncerata zbora kreće se između dvanaest i petnaest. Svake godine već tradicionalno priprema i izvodi koncerte prigodom Uskrsa i Božića u Ivancu i drugim hrvatskim gradovima.

Gostovao je diljem Hrvatske kao gost pjevačkih društava i gradova. Njegov repertoar kreće se od a capella skladbi domaćih i stranih skladatelja, preko skladbi iz zagorskog podneblja, sve do zahtjevnih vokalnio-instrumentalnih glazbenih djela. Dobitnik je niz priznanja, kako na gradskom, županijskom i državnom nivou, a posebno moramo istaknuti srebrnu medalju osvojenu na natjecanju pjevačkih zborova u Olomocu u Češkoj 2004.godine.

Za uspješan rad zbora zaslužni su i svi dosadašnji dirigenti, preko Marije Vidoni, Marijana Zubera (vrsnog glazbenog pedagoga varaždinske Muzičke škole), Vladimira Gečeka ( vodio zbor 25 godina), Sanje Čanžar , te sadašnje mlade i perspektivne dirigentice Jelene Gotal.