Osnovano je 03. 01. 1998., članica ZKUU VŽ od 24. 05. 2011.

Ljubica Galić – predsjednica, 091 539 2828

Email: ljubica.galic01@gmail.com


Kulturno umjetničko društvo Donja Voća osnovano je 1998. godine, a nakon višegodišnje pauze ponovno je počelo djelovati početkom 2011. godine. Udruga broji 43 člana, a trenutno su aktivne plesna sekcija (koreograf Pjerino Hrvaćanin, voditelj Manuela Šestanj Perić), muzička sekcija (voditelj Danijel Šteković), te sekcija izrade ručnih radova (voditelj Danijela Gregur). Ove sezone započinje s radom dramska sekcija, te plesna sekcija djece i mladih.

Unatoč skromnim financijskim sredstvima s kojima je KUD raspolagao u protekloj godini, sudjelovao se u brojnim aktivnostima u domaćem kraju: organizaciji 4. „Voćanskog fašnika“; izložbi ručno rađenih predmeta te starina na štandovima za Židorovo, Ivanje i Martinje, sudjelovanje u povorci za Cvjetnicu u narodnim nošnjama, zatim na 2. Voćanskom eko-sajmu, manifestaciji Tragovima pračovjeka – Voćanski dani u Gornjoj Voći, te Tragovima iskona u Donjoj Voći.

Osim navedenih aktivnosti, KUD je gostovao i na brojnim smotrama u zemlji i inozemstvu: Dani Hrvata u Nardi (Mađarska), osvajanje prvog mjesta na međunarodnoj manifestaciji Festival žetve u Zalaegerszegu (Mađarska); sudjelovanje na smotrama Čiselsko proštenje v Remetincu, Vinička jesen i Božićno druženje uz kolače na Cestici. U protekle dvije godine koliko KUD ponovno aktivno djeluje, sudjelovao je na županijskoj smotri folklora u Novom Marofu 2011. godine.