42 000 Varaždin

Šemovečkih žrtava 58

Osnovan 25.10.2005., članica ZKUU VŽ od 31.01.2006.

Dražen Zlatarek – predsjednik, 095 853 93 86


Varaždinski tamburaški orkestar je osnovan 2005. s idejom da se stvori reprezentativni gradski tamburaški orkestar koji će okupiti najbolje tamburaške glazbenike u Varaždinu.

Misija Varaždinskog tamburaškog orkestra je kontinuirano promicanje i održavanje tamburaške glazbe na najvišoj amaterskoj razini, kroz ostvarivanje suradnje s drugim udruženjima srodnog područja djelovanja i jedinicama lokalne samouprave.

Vizija Varaždinskog tamburaškog orkestra je stvoriti moderno organiziranu, po kvaliteti prepoznatljivu amatersku udrugu za promicanje glazbene kulture, koja unosi pozitivne promjene u tamburašku glazbu te je nezaobilazni faktor u kulturnim procesima šire društvene zajednice.

Orkestar redovito nastupa na domaćim i međunarodnim festivalima tamburaških orkestara gdje redovito ostvaruje vrlo zapažene nastupe i osvaja visoke nagrade. Ističu se prvo mjesto na županijskim smotrama, druga nagrada na međunarodnom festivalu “Bisernica Janike Balaža” (Novi Sad, Vojvodina) i prvo mjesto na Svjetskom festivalu tamburaških orkestara (Deronje, Vojvodina). Osim što redovito priređuje samostalne koncerte, Orkestar redovito sudjeluje i u svim kulturnim manifestacijama za potrebe Grada i Županije.

Dirigent Orkestra je Zlatko Sokić.